ODIK in nek-aan-nekrace langs ASVD

BARNEVELD - Doorweekt, maar met een opgewekt gezicht liepen de spelers van ODIK zaterdag het veld af. De Barneveldse korfballers rekenden namelijk in een nek-aan-nekrace af met tegenstander ASVD: 15-13.  ,,Het was geen super goede wedstrijd, maar de overwinning was terecht", aldus coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen. 
 
Het duurde vijf minuten voordat het eerste doelpunt viel. ASVD had de eer om deze op haar naam te schrijven. ODIK ging gelijk in de tegenaanval en een afstandsschot van Luuk van de Kuilen vloog de korf in. Binnen enkele minuten wisten de Barnevelders een voorsprong op te bouwen van 4-1.
De Drontenaren voerden het tempo op en wisten de achterstand om te buigen in een 5-7 voorsprong. Frustrerende geluiden klonken uit de monden van de Barneveldse spelers zelf en vanaf de zijlijn: ,,Tempo opvoeren, afmaken nu!" 
Luuk van de Kuilen maakte zijn reputatie als goalgetter waar en wist de stand gelijk te trekken. ,,In de eerste helft ging er te veel fout", analyseerde coach Van Nieuwenhuijsen, ,,al waren we verdedigend goed en kregen we alleen wat stomme kansjes tegen."
Na de rust duurde het meer dan tien minuten voordat het eerste doelpunt viel. ASVD nam daarna een voorsprong van twee punten, maar met de steun van het thuispubliek knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd: 9-9. 
 
De wedstrijd werd er in het vervolg niet beter op, maar met nog twaalf minuten op de klok kregen de Barneveldse korfballers weer de geest. De nieuwkomers Rutger Sloothaak en Daniëlle Jansen bewezen hun nut op het juiste moment. In hun vak (met Yasha van Kattenbroek en Gilbert Punt) werd een mooie aanval neergezet, waaruit een doelpunt voortkwam dat goed was voor de 15-13. Een belangrijke treffer, want na nog drie minuten spanning was de strijd gestreden en kon ODIK een overwinning op haar naam schrijven. ,,Deze punten zijn belangrijk, want nu komen we in de middenmoot en dat maakt dat alles nog mogelijk is", aldus de coach. 
 
Ondertussen richten de Barnevelders zich op de zaalcompetitie: ,,In de zaal kan het voor ons nog best zwaar worden, hoewel anderen erg optimistisch zijn. Vorig jaar werd ODIK daar natuurlijk kampioen, maar toen stond er ook een sterker team. Ik ben tevreden als we tussen de derde en de zesde plek uitkomen."
 
Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 10x; Rutger Sloothaak 3x; Yasha van Kattenbroek 1x; Daniëlle Jansen 1x. 

Bron: Barneveldse Krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen