ODIK laat zich punten afpakken

BARNEVELD - ODIK reisde zaterdag af naar Heerenveen. Yasha van Kattenbroek nam wegens ziekte plaats op de bank en werd vervangen door Joska van de Kieft. De enkelblessure van Luuk van de Kuilen was wel weer zo goed als hersteld, wat zorgde voor een optimistische stemming in het Barneveldse korfbalkamp. Helaas kwamen de rood-witten bedrogen uit en moesten ze genoegen nemen een nederlaag van 20-18.
 
 De wedstrijd startte goed voor de Barnevelders. Beide ploegen gingen gelijk op, waarbij ODIK de overhand had. ,,Wel verzuimden we de vele mooie kansen af te maken. Verdedigend gaven we veel druk, waardoor we Heerenveen op zes tegentreffers hielden. Zelf maakten wij er acht, maar dat hadden er minstens 10 moeten zijn", analyseerde coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen.
 
Het herstel van Luuk van de Kuilen wierp zijn vruchten af. Het vak draaide soepel en Benjamin Vos wist telkens een goede positie in de rebound te veroveren. Else de Vries en Willianne Davelaar zorgden voor een uitstekende aangeefpositie, waardoor Van de Kuilen naar hartelust kon schieten.
Na een voor ODIK gunstige tussenstand van 11-14 kreeg Heerenveen het op de heupen. ,,De ploeg wist elke kans te benutten, waarbij Sjors Keij de hoofdrol speelde.'' Hoewel Gilbert Punt er bovenop zat, kon het tij niet gekeerd worden. ,,Daarbij moet gezegd worden dat wij het ook wel lieten gebeuren en veel te lief waren", aldus Van Nieuwenhuijsen. Het verlies was een feit.
 
Doelpuntenmakers ODIK: Rutger Sloothaak 3x; Else de Vries 1x; Gilbert Punt 4x; Luuk van de Kuilen 10x.

Bron: Barneveldse Krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen